Art Mozi Egyesület

Szervezetünkben megtalálhatóak a fővárosi és vidéki artmozik és artfilm-forgalmazó cégek, amelyek fontosnak tartják, hogy minőségi és népszerű művészfilmek, illetve hazai alkotások is minél több vetítésen kerüljenek a mozik műsorára. Honlapunkon a filmszínházak és az aktuális premierek friss információit igyekszünk a tartalmas és értékes filmek iránt rajongó közönség elé tárni.

Az Egyesületről

Hírek
2018/10/14


„Európa mozizni megy!” – szól az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Európai Art Mozi Nap szlogenje. A nap célja, hogy az európai filmművészet sokszínűségére és a művészmozi, mint kulturális és közösségi tér fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas kezdeményezésére 2018. október 14-ére meghirdetett nemzetközi eseményhez több mint 600 mozi csatlakozott szerte Európában, köztük az Art Mozi Egyesület szinte teljes tagsága, 25 magyarországi művészmozi is. Ezen a napon a résztvevő mozik változatos programokkal, többek között fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget.

Hazánkban a drámától az animációs akció-thrilleren és filmtörténeti klasszikuson át a dokumentumfilmig változatos műfajokban három új európai film és három magyar alkotás adja a program vezérfonalát, amelyek mind hetekkel az országos bemutatóik előtt, premier előtti vetítéseken kerülnek műsorra az Európai Art Mozi Napon. A programhoz csatlakozó 8 budapesti és országszerte 17 további art mozi ezekből a filmekből válogatva alakította ki október 14-i műsorát, esetenként kiegészítve további európai és magyar art filmekkel.
2018/07/05

Az Art Mozi Egyesület logó pályázata

A pályázat lezárult, köszönjük a rengeteg pályamunkát!
A nyertesünk Nagy Dániel, aki az alábbi tervek variációival pályázott:

Vele dolgozunk tovább a végleges logó megalkotásán.
2017/05/26
2017. március 24-én, folytatva a vidéki tagintézményekbe szervezett szakmai programok jól bevált gyakorlatát, az Art Mozi Egyesület közgyűlését a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatójának, Mészáros Szilárd kollégánknak a meghívására a Krúdy Gyula Art Moziban tartottuk.

A szakmai program keretében 11 órától Mészáros Szilárd körbevezette az egybegyűlteket a Váci Mihály Kulturális Központ felújított épületén, majd 12:00-tól megtartottuk az Art Mozi Egyesület 2016. évi beszámolójának közgyűlését.

Képek az eseményről: